over netwerk ENERGIE!

netwerk ENERGIE! wil mensen en organisaties die in Zeeland betrokken zijn bij de energietransitie samen brengen. Dit doen we om een bijdrage te leveren aan het versnellen van de Zeeuwse energietransitie. Wij organiseren netwerkbijeenkomsten, excursies en deze weblog.

GeĂŻnteresseerd? Je bent van harte welkom om mee te doen aan onze activiteiten. Iedere laatste dinsdag van de maand is er een netwerkborrel, om 16h00. Meer informatie over de thema’s en locaties vind je in de agenda.

Arend Roos is als ondernemer actief op het raakvlak van mens en technologie. Hij is oprichter van de Solidarity University, een expertisecentrum voor sociale innovatie. Zijn kernactiviteiten zijn inspireren en verbinden. Arend begeleidt transformatieprocessen rond maatschappelijke opgaven als energietransitie, zorg en armoedebestrijding.

Jeroen Verschelling werkt aan duurzame energie en energiebesparing sinds 1994. Hij deed onderzoek naar aardwarmte en waterkracht in IJsland, werkte aan zonne-energie en energiezuinig bouwen in Nederland, Afrika en het Midden Oosten. Jeroen was mede-initiatiefnemer van Zeelands eerste CO2-neutrale straten in Heinkenszand en Grijpskerke. Hij schreef bij Ecofys de toekomstvisie ‘Zeeland CO2 neutraal in 2050′. Hij ontwierp, bouwde en bewoonde zijn eigen passiefhuis in de tropen en bereikte 220,000 mensen met zonne-energie in Cambodja via Kamworks. Tegenwoordig verdeelt Jeroen zijn tijd tussen projecten in Cambodja en Zeeland.