Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Tegenlicht meetup: deltaplan waterstof

12 maart 2019, 19:30 - 21:00

Nederland wil in 2050 van het aardgas af zijn. Maar hoe? Omdat zonne- of windenergie lastig opgeslagen kan worden, lijken dat (nog) geen geschikte alternatieven. Daar kan waterstof bij helpen: een unieke eigenschap van de deeltjes maakt dat waterstof energie kan opslaan en transporteren. En toch: Nederland durft de stap niet te zetten. Het is dus hoog tijd voor een Deltaplan Waterstof.

Op dinsdagavond 12 maart vindt er weer een Tegenlicht Meet Up Zeeland plaats over ‘Deltaplan Waterstof’ van 19.30 – 21.00 uur in de Foyer van ZB aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg, inloop 19.00 uur. Toegang, koffie en thee gratis.

Programma

VPRO regisseur Rob van Hattum, die al sinds de jaren tachtig bezig is met waterstof, komt naar ZB om er ons alle ins & outs over te
vertellen.

Waterstof in Zeeland

Ook andere gasten belichten het onderwerp vanuit hun expertise, onder wie een vertegenwoordiger van Enduris, de netbeheerder van Zeeland, om je te vertellen welke kansen er liggen voor de inzet van waterstof in de Zeeuwse woningbouw en of ons gasnetwerk hiervoor geschikt te maken is. Ook de Zeeuwse industrie en het Zeeuws bedrijfsleven zijn al volop aan de slag met waterstof; Impuls Zeeland vertelt hier meer over.

Nadelen?

Kleven er ook nadelen aan het vol inzetten op waterstof? Is het wel een efficiënte manier om energie op te wekken of te transporteren. Hoe groen is waterstof eigenlijk?

Vervoer

De auto-industrie heeft de keuze gemaakt om van fossiele brandstof over te schakelen op elektrisch aangedreven auto’s. Maar in China zet de overheid juist zwaar in op waterstof. En als het daar beweegt, gaat dat met een voor ons ongekende snelheid.

Ben je ook benieuwd of we aan de vooravond van een waterstofrevolutie staan?

Kom ook!

Bekijk de VPRO Tegenlicht aflevering Deltaplan Waterstof

De avond wordt georganiseerd in samenwerking met de ZMf (Zeeuwse Milieufederatie) en Switch.

 

Gegevens

Datum:
12 maart 2019
Tijd:
19:30 - 21:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Locatie

ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland
Kousteensedijk 7
Middelburg,

Organisatoren

ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland
VPRO Tegenlicht